u zoekt copybutton Campings
button Hotelsbutton BenBbutton Bungalowparkenbutton Groepsaccomodatiesbutton cafesbutton Restaurantsbutton appartementbutton Camperplaatsenbutton informatiebutton uitjesbutton winkels

Manege Gasselte

Uiteraard zijn er weer alle dagen bosritten, speciaal ook voor vakantiegangers. Zowel met beginners als gevorderden gaan wij dagelijks het bos in!!!! Voor echte beginners een rustig staprondje, voor meer gevorderde ruiters en amazones gaan wij de staatsbossen in voor een rit van 1, 2, 3 uur, of maken we zelfs dagtochten inclusief pick-nick. Een kopje koffie hoort standaard bij uw rit. Ook in de herfst en winter, wanneer het extra mooi kan zijn in het bos, gaan wij graag met u op pad. Jong of oud, iedereen is van harte welkom. Prijzen vanaf euro 14,- per uur.

Lees meer...

Atractiepark Drouwenerzand

Atractiepark DrouwenerzandGeniet van al het moois dat Drenthe en Drouwenerzand te bieden heeft!
Geniet van de prachtige Drentse omgeving waar voor iedereen voldoende te beleven is. Volop fiets- en wandelpaden, veel dagattracties voor jong en oud, musea, galeriën, zwembaden, hunebedden, bioscopen, theaters etc. In Drenthe hoef je je geen moment te vervelen!

Lees meer...

Keramiektuinen Gallerie Harwi

Harwi KeramiekIn de galerie staan de grotere gebruik -en kunst voorwerpen uit eigen atelier.
O.a. vazen, piramides, schalen, poppen en raam decoraties. Naast deze werken hebben wij ook keramiek van verschillende kunstenaars uit Nederland opgesteld.

Tevens staan er beelden gemaakt van brons, natuursteen en glas. Boven de galerie is de 1e etage, waar buiten keramiek staat en er is een tentoonstelling van oude blikken en speelgoed.

Lees meer...

Breeland Recreatie - Annen

BreelandOp zoek naar ideeën voor het organiseren van een groepsactiviteit in Drenthe, geschikt voor jong en oud? Breeland Recreatie in Annen is specialist in groepsuitjes, teambuilding en schoolreizen. Dit sportieve familiebedrijf zorgt voor een unieke belevenis in de prachtige Drentse natuurgebieden rondom, met een breed aanbod van actieve in- outdoor activiteiten voor uw bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, familiedag, schoolreisje en kinderfeestje in Drenthe. Bekijk de nieuwe groepsarrangementen inclusief eten, zoals Outdoor Cooking, Middeleeuwse avond en Moorddiner voor een actief en gezellig groepsuitje in Drenthe.

Lees meer...

Boomkroonpad Gieten-Borger

Boswachterij Gieten-Borger in Drenthe staat bekend om zijn imposante beukenlanen en keienwegen, grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide, en natuurlijk zijn mooie esdorpen.

Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je er terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen.

 

Lees meer...

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Ellert en BrammertHet museum biedt een blijvende expositie over het vroegere leven en wonen in Zuidoost Drenthe. Zo kunt u zien hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben in o.a. plaggenhutten en Saksische boerderijen. Ook is er een ouderwets schooltje, een oude welwaterput, een miniatuur kalkoven en zelfs een gevangenis. Naast de vele bezienswaardigheden zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten o.a. een houtzagerij en smederij. Ook is er in het museum een prachtige verzameling van fossielen, ertsen, gesteenten en mineralen. De toegangsprijzen zijn laag, het parkeren is gratis en honden zijn aangelijnd toegestaan.

Lees meer...

Geopark de Hondsrug

In Drenthe is in 2010 het initiatief genomen om van het unieke Hondsruggebied een Geopark te maken om zodoende de identiteit van het Hondsruggebied nieuw leven in te blazen.

Geopark de Hondsrug richt zich bij het ontsluiten van haar gebiedsverhaal op de inwoners, op het onderwijs en op het toerisme. Zo is er de Hondsrugacademie, waar door middel van lezingen en cursussen inzicht wordt gegeven in de kleurrijke ontstaansgeschiedenis en de cultuurhistorie van het prachtige Hondsruggebied. De talloze verhalen over bewoners die door de eeuwen heen het gebied hebben bevolkt worden steeds belicht vanuit de ondergrond: de geologische ontstaansgeschiedenis. Middelen die hiertoe worden ingezet zijn gidsen, kaarten, een foto-archief en filmmateriaal. Ook wordt ieder jaar in mei de Geoweek georganiseerd.

Lees meer...

Hunebedcentrum Borger

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

In ons museum wordt het verhaal verteld over deze mysterieuze megalitische graven en de mensen die ze hebben gebouwd. Er wordt ingegaan op vragen als: wie heeft ze gebouwd en hoe maar vooral ook waarom zijn ze gebouwd. Op vele vragen zijn nog geen duidelijke antwoorden maar we zullen een tip van de sluier oplichten.

Lees meer...

Expositieboerderij Versteend Leven - Drouwen

Versteend Leven

Al meer dan 30 jaar is Versteend Leven in Drouwen, op de rand van de Hondsrug en de Hunzevallei, een begrip in Nederland en ver daarbuiten. In de expositieboerderij vind u een groot assortiment mineralen, fossielen, sieraden en schelpen uit de hele wereld.

Wat jaren geleden is begonnen met een kleine verzameling mineralen en fossielen is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een zeer uitgebreide collectie. Naast de mineralen en fossielen is er ook een groot aanbod van schelpen en een enorme variatie in veelal handgemaakte sieraden. Maar ook dierfiguren van edelsteen, sfeerlichten en allerlei andere vrije vormen gemaakt van mineralen. Ook op esoterisch gebied kunnen liefhebbers hun hart ophalen.

Lees meer...

Lavendelboerderij Ruitenborgh - Nieuwediep

Een bijzondere uitdaging om eens te overnachten. Laat u zich eens lekker verwennen.
EN discreet gebruik maken van de sauna alsof die in uw eigen woning staat.

 

Bijna vijf jaar geleden streken Theo van Ruiten en Adri van Ruiten-Corzaan neer in een oude boerderij in Nieuwediep. Na een grondige verbouwing opende het echtpaar Lavendelboerderij De Ruitenborgh. In de boerderij zijn een bed & breakfast met luxe ingerichte kamers, een koffie- en theeschenkerij, een zeepfabriek en een winkel gevestigd. Een trotse Theo van Ruiten vertelt vol enthousiasme over De Ruitenborgh.

Lees meer...